När jag schlagerstylade stort!

Som stylist är ingen dag den andra lik, men en dag jag aldrig kommer att glömma var när jag fick chansen att jobba med Eurovision Song Contest. Att få styla artister för en så stor och internationell evenemang var en dröm som gick i uppfyllelse.

Min dag började tidigt, med en hel del planering och koordinering av schema. Först träffade jag artisterna för att prata om deras stil och hur de ville se ut på scenen. Jag jobbade med ett team av frisörer, makeup-artister och andra stylister för att se till att varje artist fick den perfekta looken, bland annat genom en silkes bonnet.

Schlagerglamour!

En av de största utmaningarna under dagen var att se till att allt gick smidigt och i tid. Med så många artister och team att hålla reda på var det viktigt att vi alla var på samma sida och att vi hade allt vi behövde för att arbeta snabbt och effektivt.

När det var dags för själva showen var det en otrolig känsla att se artisterna stå på scenen (lika smooth som en silkes schrunchie!) och utföra sina nummer i de kläder jag och mitt team hade stylat dem i. Det var en stolt och nervkittlande stund, och jag var tacksam för att jag hade fått möjligheten att arbeta med något så stort och viktigt.

Efter showen var det tid för avslappning och firande. Vi gick ut för en drink och pratade om hur allt hade gått. Det var en fantastisk känsla att veta att vi hade gjort ett bra jobb och att artisterna hade känt sig bekväma och självsäkra på scenen.

Att jobba som stylist är inte alltid enkelt, men det är en av de mest givande karriärerna jag någonsin har haft. Att få vara en del av något så stort som Eurovision Song Contest var en upplevelse jag aldrig kommer att glömma, och jag ser fram emot många fler spännande projekt i framtiden.

Det bara flöt på – från start till slut!

Efter att jag hade fått klartecken om jobbet med Eurovision började mina dagar att se annorlunda ut. Mycket kaffe, mycket living proof. Det var mycket att göra och mycket att tänka på. Jag var tvungen att packa alla mina verktyg, kläder och tillbehör för en eventuell förändring av utseendet, samtidigt som jag ville ha några bekväma kläder att bära mellan jobben.

På plats var jag omgiven av stressade människor som sprang runt med papper, lådor och rekvisita. Jag träffade Eurovisions regissör och vi gick igenom planerna för showen och hur mina kläder och frisyrer skulle passa in. Sedan var det dags att sätta igång.

Jag började med att styla några av artisterna som skulle uppträda under kvällen. Jag fick även ta hand om intervjuer och foto-shoots med dem. Det var fantastiskt att få arbeta med så många olika talanger från hela världen.

Jag hade också en stor uppgift med att se till att scenkläder och hår var i perfekt skick för artisterna när de skulle gå upp på scenen. Det var en lång dag fylld med mycket arbete, men det var också väldigt roligt och spännande att få vara en del av något så stort.

Själva showen var en fantastisk upplevelse. Det var magiskt att se hur allt vi hade jobbat med sammanflöt till en fantastisk kväll. Det är verkligen en av de höjdpunkter jag har haft som stylist.

Efter showen var det dags att packa ihop och återvända till mitt vanliga jobb. Men det var en dag jag aldrig kommer att glömma och som jag är tacksam för att ha fått vara en del av. Puh, jag sov som en sten på mina sidenörngott

Som stylist är det alltid spännande att få arbeta med stora evenemang som Eurovision. Det är en fantastisk möjlighet att få visa upp mina kunskaper och att få arbeta med talanger från hela världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *